• Извештај са едукативне радионице ,,Лапароскопска колоректална хирургија“

    Чувени колоректални хирург Амџад Перваjз дошао је у Србију позив нашег министарства здравља, које је почетком ове године покренуло програм под називом ЛАПСЕРБ, у склопу којег је професор Первајз гостовао у КБЦ „Бежанијска коса“ 9. и 10.08.2018. године.
    Један од највећих експерата у области лапароскопске колоректалне хирургије, професор Первајз, урадио је четири лапароскопске операције тумора дебелог црева, гостујући у четвртак и петак у КБЦ „Бежанијска коса“.
    Све операције је у амфитеатру установе путем преноса уживо пратило око 60 хирурга из целе Србије. Еминентном професору асистирали су колоректални хирурзи из КБЦ „Бежанијска коса“, а тим поводом он је одржао и неколико предавања.
    Едукација хирурга у нашој установи, као и болницама широм Србије у оквиру пројекта Министарства здравља, уз велико лично залагање министра др Лончара, од изузетног је значаја за наше пацијенте, јер нове хируршке технологије омогућавају знатно краћи боравак пацијената у болници, убрзан опоравак и знатно боље преживљавање – каже асистент др Марија Здравковић, директор КБЦ,,Бежанијска коса, која је том приликом уручила захвалницу професору Амџаду Первајзу.

    Професора Амџада осим изузетне хируршке вештине одликује и несебична спремност да знање пренесе другима. Сличан програм који се под његовим руководством спроводи сада у Србији, спроведен је уз његово активно учешће и у Великој Британији и многим другим државама. Захваљујући оваквим програмима, за само неколико година је могуће у једној земљи велики број хирурга оспособити за ову вештину – саопштио је др Благоје Ђукановић, један од коорганизатора овог скупа.