• Извештај са стручног састанка ”Улога кардиомагнетне резонанце у различитим обољењима и стањима”

  Дана 30.11.2017. године одржан је састанак Кардиолошке секције Српског лекарског друштва, у организацији КБЦ ”Бежанијска коса“, са темом ”Улога кардиомагнетне резонанце у различитим обољењима и стањима”.

  Директор КБЦ ”Бежанијска коса“ Асс. др сц. мед. Марија Здравковић у уводној речи изнела је кратак преглед досадашњих резултата и значајa дијагностичке процедуре код спортиста и кардиолошких болесника.

  Мр сц. мед. Саша Хинић је говорио о улози кардиомагнетне резонанце у интервентној кардиологији, а Асс. др сц. мед. Предраг Остојић о значају кардиомагнетне резонанце у реуматологији.

  Шта очекује педијатар кардиолог од кардиомагнетне резонанце говорио је Асс. др сц. мед. Сергеј Пријић, а у предавању Др Драгана Мијушковића било је речи о значају кардиомагнетне резонанце код критично оболелих. Асс. др сц. мед. Данијела Трифуновић изнела је каква су очекивања ехокардиографиста од кардиомагнетне резонанце.

  У току округлог стола сви предавачи су приказали клиничка искуства са дијагностичком процедуром кардиомагнетна резонанца.

  Стручни састанак је акредитован од стране Здравственог савета са по 8 бодова за предаваче и по 4 бода за слушаоце.

  Предавачи су приказали најновија сазнања и достигнућа из својих области, а предавања су оцењена највишим оценама од свих полазника.

  Посећеност симпозијума је била изван очекивања.

  Организавциони одбор

  Испод можете да погледате галерију слика са симпозијума.