Грађанска повеља представља документ који је намењен јавној администрацији у циљу повећања одговорности и транспарентности њиховог рада.

Прва иницијатива за усвајање Грађанске повеље настала је у Великој Британији почетком последње деценије двадесетог века. Убрзо након усвајања грађани су показали веће задовољство услугама. Грађанске повеље су имале и снажан утицај на унапређење услуга у здравственом сектору.

Грађанска повеља у здравственим установама је гарант поштовања ефикасности и квалитета у пружању услуга. Она је основни метод јачања поверења грађана у здравствени систем. Овим документом здравствена установа отвара врата пацијетима да се упознају са врстама услуга које могу добити, процедурама приликом пружања услуга, као и да активно учествују у заштити својих права и у борби против корупције у здравственом сектору. С друге стране, здравствена установа кроз Грађанску повељу показује велику спремност да искорени критичне тачке корупције.

Напомена: Ставови изнети у овој повељи представљају ставове Клиничко-болничког центра Бежанијска коса и нужно не одражавају став Министарства здравља и Програма Уједињених нација за развој.

Преузимање докумената

КБЦ Бежанијска коса

Болница вашег поверења


КБЦ ”Бежанијска коса”
Бежанијска коса бб
11080 Београд, Србија
(011) 30 10 777


Контактирајте нас
  • Телефоном: (011) 30 10 777