• Посета студената Универзитета Northwestern из Чикага

  Медицински факултет Универзитета у Београду, у сарадњи са Northwestern University из Чикага већ другу годину организује дeo редовне наставe за студенте из изборног предмета Глобално здравље. Укупно 16 студената са овог угледног америчког универзитета похађало је наставу у оквиру дела Јавно здравље у Србији.

  Институт за Социјалну медицину организује предавања и вежбе студентима, али и посете значајним институцијама које се баве јавним здрављем препознатим по квалитету и добрим резултатима. И ове године су студенти у оквиру међународне размене боравили у КБЦ „Бежанијска коса“ и имали могућност да се упознају са примером добре праксе у систему здравствене заштите.

  Директорка КБЦ „Бежанијска коса“ ВНС Асс. др сц мед. Марија Здравковић, примила је студенте са Northwestern University 09.07.2018. године, пожелела им добродошлицу и одржала предавање „Организациона структура КБЦ Бежанијска коса“.

  Након дискусије и размене искустава студенти из Чикага су имали могућност да обиђу одељења и службе КБЦ-а.

  Претходне године студенти из Northwestern University, кроз евалуацију програма, високо су оценили посету КБЦ „Бежанијска коса“.

  Студенти из Чикага