• Регионални симпозијум о супортивној терапији код онколошких пацијената

  Драге колеге,

  Позивамо вас да учествујете на Регионалном едукативном симпозијуму за Источну Европу и Балкан о супортивној терапији код пацијената оболелих од малигних болести. Симпозијум ће бити одржан 2-3.12.2016. године у хотелу Фалкенштајнер у Београду, под покровитељством Мултинационалне асоцијације за супортивну терапију оболелих од малигних болести (MASCC) и Европске школе онкологије (ESO) уз подршку Европског удружења за гинеколошку онкологију (ESGO).

  Циљ симпозијума је промоција супортивне терапије као интегралног дела савременог, свеобухватног онколошког лечења, презентација најновијих водича клиничке праксе о супортивној терапији, као и њихова имлементација у свакодневну праксу. Теме се односе на превенцију и лечење најчешћих симптома малигних болести и нежељених ефеката онколошког лечења. Предавачи на симпозијуму ће бити водећи светски експерти из области супортивне терапије и први аутори ESMO водича.

  Да би се омогућила регионална заступљеност број учесника из Србије ће бити ограничен. Регистрација је отворена на званичном сајту скупа где можете наћи и више информација о симпозијуму:

  http://suppcare2016.fogg.rs/

  С поштовањем,

  Радан Џодић
  Синиша Радуловић
  Снежана М. Бошњак
  Matti Aapro
  Dorothy Keefe

  Организује и подржава