• Уницеф донирао респираторе КБЦ „Бежанијска коса“

    Приликом данашње посете директорке УНИЦЕФ за Србију Ређине де Доминикис и министра здравља др Златибора Лончара, клиничко-болничком центру „Бежанијска коса“ уручена су два респиратора.

    Госпођа де Доминикис је том приликом рекла да је УНИЦЕФ у сарадњи са Министарством здравља проценио којим здравственим установама су респиратори потребни, и изразила наду да ће овакав вид сарадње бити настављен. Такође је навела да су респиратори набављени у сарадњи са приватним сектором и да је ово тек почетак акције током које ће бити донирано укупно 50 респиратора.

    Министар здравља је рекао да је укупна вредност 50 респиратора које донира УНИЦЕФ преко милион долара, и посебно истакао да је реч о опреми најновије генерације на којој је могуће примењивати и инвазивну и неинвазивну терапију.

    Директорка КБЦ „Бежанијска коса“ Доц. др Марија Здравковић је, захваљујући се на донираној опреми, истакла да је данашњи дан велики за ову установу и да ће са опремом најновије генерације свакако бити лакше наставити лечење пацијената по највишим стандардима.