• Unicef donirao respiratore KBC „Bežanijska kosa“

    Prilikom današnje posete direktorke UNICEF za Srbiju Ređine de Dominikis i ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara, kliničko-bolničkom centru „Bežanijska kosa“ uručena su dva respiratora.

    Gospođa de Dominikis je tom prilikom rekla da je UNICEF u saradnji sa Ministarstvom zdravlja procenio kojim zdravstvenim ustanovama su respiratori potrebni, i izrazila nadu da će ovakav vid saradnje biti nastavljen. Takođe je navela da su respiratori nabavljeni u saradnji sa privatnim sektorom i da je ovo tek početak akcije tokom koje će biti donirano ukupno 50 respiratora.

    Ministar zdravlja je rekao da je ukupna vrednost 50 respiratora koje donira UNICEF preko milion dolara, i posebno istakao da je reč o opremi najnovije generacije na kojoj je moguće primenjivati i invazivnu i neinvazivnu terapiju.

    Direktorka KBC „Bežanijska kosa“ Doc. dr Marija Zdravković je, zahvaljujući se na doniranoj opremi, istakla da je današnji dan veliki za ovu ustanovu i da će sa opremom najnovije generacije svakako biti lakše nastaviti lečenje pacijenata po najvišim standardima.