Поштовани пацијенти,

Због преласка на заказивање специјалистичких прегледа путем ИЗИС-а (Интегрисаног Здравственог Информационог Система Србије, Портал МојДоктор), више није могуће обавити заказивање прегледа преко сајта установе, путем електронске поште или позивањем телефонских бројева у установи као што је било раније.

Испод се налази описан начин на који се врши заказивање и отказивање специјалистичких прегледа према ИЗИС-у.

Захваљујемо пацијентима на разумевању.
Управа КБЦ ”Бежанијска коса”

Заказивање прегледа преко ИЗИС-а

Прве прегледе у установи, када због својих тегоба први пут долазите код одређеног специјалисте, можете да закажете у свом Дому здравља код Вашег изабраног доктора.

Специјалистички преглед код доктора специјалисте не можете заказати путем Националног контакт центра на број телефона (011) 362 00 00.

Након заказивања прегледа, добићете датум и време прегледа, тј. термин, као и одговарајући број, који требате да запишете или запамтите, јер Вам касније може бити потребан приликом одласка код Вашег изабраног доктора у Дом здравља по упутницу за преглед.

Отказивање прегледа преко ИЗИС-а

Уколико из било код разлога, у времену од заказивања прегледа до самог доласка на преглед, сазнате или утврдите да нисте у могућности да дођете на преглед, исти је потребно отказати.

Уколико је термин, тј. специјалистички преглед, заказан код доктора специјалисте у клиничко-болничким центрима на територији града Београда, исти морате отказати у установи у којој је преглед заказан.

Специјалистички преглед заказан у клиничко-болничким центрима не можете отказати позивањем Националног контакт центра на број телефона (011) 362 00 00.

Клиничко болнички центри у Београду су:

  • Клинички центар Србије,
  • Клиничко-болнички центар Бежанијска коса,
  • Клиничко-болнички центар Земун и
  • Клиничко-болнички центар Звездара.

Уколико је термин, тј. специјалистички преглед, заказан код доктора специјалисте у Дому здравља, исти можете отказати само позивањем броја телефона Контакт центра Дома здравља.

Важна препорука

Оно што је битно да се напомене и на шта треба да се обрати посебна пажња, јесте да уколико требате да откажете термин, исти мора бити отказан најкасније 5 (пет) дана пре доласка на преглед. Уколико не откажете термин у предвиђеном року, сматраће се да сте били на прегледу.

Поштовањем ове препоруке омогућавате да се Ваш заказани термин ослободи за друге пацијенте који чекају на преглед.

Примјер: Уколико Вам је преглед заказан за 20.04.2017. године, термин морате отказати најкасније до 15.04.2017. године.

Заказивање прегледа путем Националног контакт центра

Позивањем Националног контакт центра, на број телефона (011) 362 00 00, могу да се закажу прегледи, односно термини за прегледе код:

  • доктора опште праксе (изабрани доктор, породични доктор),
  • стоматолога,
  • педијатра,
  • гинеколога.

Позивањем Националног контакт центра на број телефона (011) 362 00 00 могу да се откажу само прегледи, односно термини који су заказани преко Националног контакт центра.

КБЦ Бежанијска коса

Болница вашег поверења


КБЦ ”Бежанијска коса”
Бежанијска коса бб
11080 Београд, Србија
(011) 30 10 777


Контактирајте нас
  • Телефоном: (011) 30 10 777