• Обавештење о замени прозора на болесничким собама

    Обавештавамо Вас да КБЦ „Бежанијска коса“ мора да спроведе хитну замену свих 106 прозора у болесничким собама на свим одељењима интернистичке, хируршке и онколошке клинике, на укупно 3600 квадратних метара. Рок за замену је кратак и ограничен је финансијско-правним условима до 13.12.2015. године.

    Замена прозора ће су вршити у два акта уз максималне напоре да се што пре заврши посао и да се капацитети КБЦ „Бежанијска коса“ што пре ставе у функцију за основну намену – збрињавање болесника.

    Пријем елективно заказаних болесника се прекида у понедељак, 23.11.2015. године на свим одељењима.

    Пријем хитних болесника на одељењима ортопедије, урологије, грудне хирургије, хематологије, гастроентерологије, ендокринологије и алергологије, као и пријем болесника преко дневне болнице (Ламела А) се прекида у уторак, 24.11.2015. године. Очекује се да ова одељења поново почну са радом у понедељак, 07.12.2015. године.

    Пријем хитних болесника на оделењима хирургије, кардиологије са коронарном јединицом, онкохирургије и пулмологије са респираторном јединицом (Ламела Б) неопходно је прекинути 01.12.2015. године. Очекује се да ова одељења почну са радом поново са радом 14.12.2015. године.

    У периоду 01-07.12.2015. године КБЦ „Бежанијска коса“ неће бити у прилици да прима болеснике ни на једно од својих одељења. Животно угрожени болесници који самостално дођу до наше установе у овом 7-дневном периоду биће збринути на 14 постеља у ЈИЛ2 и ЈИЛ3 и с обзиром на ограниченост постеља и услова она ће бити у функцији искључиво за болеснике који самостално дођу, а животно су угрожени, јер нема других постеља у овом периоду за измештање тешких болесника.

    Током целокупног поменутог периода (24.11-13.12.2015. године) интернистичка и хируршка пријемна амбуланта ће радити пуним капацитетом, а амбуланте Поликлиничке службе ће бити интензивиране.

    Молимо све Домове здравља као и Службу хитне помоћи да у наведеном периоду усмере тријажу болесника који захтевају хоспитално лечење у друге КБ Центре. Уједно се захваљујемо руководствима свих осталих КБ Центара на разумевању и колегијалној подршци да наведени пројекат завршимо на задовољство наших болесника и најзад побољшамо услове хоспитализације наших болесника.

    КБЦ „Бежанијска коса“ је свестан комплексности ситуације и максимално ће уложити напоре да се наведени неопходно радови заврше у максимално ефикасно и у складу са наведеним планом.