24-часовни урин

24-часовни урин се сакупља у чисте и суве боце од затамњење пластике са широким отвором које су намењење за ту употребу, а добијају се на пункту за узорковање материјала.

Сакупљање узорка траје два дана. У току сакупљања, боцу са урином треба чувати добро затворену, на хладном месту, заштићену од јаке светлости и топлоте.

Први дан

Прва јутарња порција урина се одбацује и у том тренутку треба записати тачно време, нпр. 7 сати. Све следеће порције урина у току дана и ноћи се сакупљају у добијену боцу максимално пажљиво тако да не сме да се проспе ни кап урина. Ово је јако важно како би добијени резултати били тачни.

Други дан

Прву јутарњу порцију урина треба сакупити отприлике у исто време (око 7 сати). Када је у боцу сипана ова порција сакупљање урина је завршено. Боцу са урином треба донети у болницу на пункт за узимање биолошког материјала.

Заказивање прегледа

Лабораторијске услуге се не заказују.

Узорци крви и другог биолошког материјала (урин, испљувак, столица, брисеви и сл.) за амбулантне пацијенте се узимају у Поликлиници, за хитне пацијенте у хитним пријемним амбулантама, а за стационарне пацијенте на одељењима.

КБЦ Бежанијска коса

Болница вашег поверења


КБЦ ”Бежанијска коса”
Бежанијска коса бб
11080 Београд, Србија
(011) 30 10 777


Контактирајте нас
  • Телефоном: (011) 30 10 777