• Izveštaj sa stručnog sastanka ”Uloga kardiomagnetne rezonance u različitim oboljenjima i stanjima”

  Dana 30.11.2017. godine održan je sastanak Kardiološke sekcije Srpskog lekarskog društva, u organizaciji KBC ”Bežanijska kosa“, sa temom ”Uloga kardiomagnetne rezonance u različitim oboljenjima i stanjima”.

  Direktor KBC ”Bežanijska kosa“ Ass. dr sc. med. Marija Zdravković u uvodnoj reči iznela je kratak pregled dosadašnjih rezultata i značaja dijagnostičke procedure kod sportista i kardioloških bolesnika.

  Mr sc. med. Saša Hinić je govorio o ulozi kardiomagnetne rezonance u interventnoj kardiologiji, a Ass. dr sc. med. Predrag Ostojić o značaju kardiomagnetne rezonance u reumatologiji.

  Šta očekuje pedijatar kardiolog od kardiomagnetne rezonance govorio je Ass. dr sc. med. Sergej Prijić, a u predavanju Dr Dragana Mijuškovića bilo je reči o značaju kardiomagnetne rezonance kod kritično obolelih. Ass. dr sc. med. Danijela Trifunović iznela je kakva su očekivanja ehokardiografista od kardiomagnetne rezonance.

  U toku okruglog stola svi predavači su prikazali klinička iskustva sa dijagnostičkom procedurom kardiomagnetna rezonanca.

  Stručni sastanak je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta sa po 8 bodova za predavače i po 4 boda za slušaoce.

  Predavači su prikazali najnovija saznanja i dostignuća iz svojih oblasti, a predavanja su ocenjena najvišim ocenama od svih polaznika.

  Posećenost simpozijuma je bila izvan očekivanja.

  Organizavcioni odbor

  Ispod možete da pogledate galeriju slika sa simpozijuma.