• Poseta studenata Univerziteta Northwestern iz Čikaga

  Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa Northwestern University iz Čikaga već drugu godinu organizuje deo redovne nastave za studente iz izbornog predmeta Globalno zdravlje. Ukupno 16 studenata sa ovog uglednog američkog univerziteta pohađalo je nastavu u okviru dela Javno zdravlje u Srbiji.

  Institut za Socijalnu medicinu organizuje predavanja i vežbe studentima, ali i posete značajnim institucijama koje se bave javnim zdravljem prepoznatim po kvalitetu i dobrim rezultatima. I ove godine su studenti u okviru međunarodne razmene boravili u KBC „Bežanijska kosa“ i imali mogućnost da se upoznaju sa primerom dobre prakse u sistemu zdravstvene zaštite.

  Direktorka KBC „Bežanijska kosa“ VNS Ass. dr sc med. Marija Zdravković, primila je studente sa Northwestern University 09.07.2018. godine, poželela im dobrodošlicu i održala predavanje „Organizaciona struktura KBC Bežanijska kosa“.

  Nakon diskusije i razmene iskustava studenti iz Čikaga su imali mogućnost da obiđu odeljenja i službe KBC-a.

  Prethodne godine studenti iz Northwestern University, kroz evaluaciju programa, visoko su ocenili posetu KBC „Bežanijska kosa“.

  Studenti iz Čikaga