• Regionalni simpozijum o suportivnoj terapiji kod onkoloških pacijenata

  Drage kolege,

  Pozivamo vas da učestvujete na Regionalnom edukativnom simpozijumu za Istočnu Evropu i Balkan o suportivnoj terapiji kod pacijenata obolelih od malignih bolesti. Simpozijum će biti održan 2-3.12.2016. godine u hotelu Falkenštajner u Beogradu, pod pokroviteljstvom Multinacionalne asocijacije za suportivnu terapiju obolelih od malignih bolesti (MASCC) i Evropske škole onkologije (ESO) uz podršku Evropskog udruženja za ginekološku onkologiju (ESGO).

  Cilj simpozijuma je promocija suportivne terapije kao integralnog dela savremenog, sveobuhvatnog onkološkog lečenja, prezentacija najnovijih vodiča kliničke prakse o suportivnoj terapiji, kao i njihova imlementacija u svakodnevnu praksu. Teme se odnose na prevenciju i lečenje najčešćih simptoma malignih bolesti i neželjenih efekata onkološkog lečenja. Predavači na simpozijumu će biti vodeći svetski eksperti iz oblasti suportivne terapije i prvi autori ESMO vodiča.

  Da bi se omogućila regionalna zastupljenost broj učesnika iz Srbije će biti ograničen. Registracija je otvorena na zvaničnom sajtu skupa gde možete naći i više informacija o simpozijumu:

  http://suppcare2016.fogg.rs/

  S poštovanjem,

  Radan Džodić
  Siniša Radulović
  Snežana M. Bošnjak
  Matti Aapro
  Dorothy Keefe

  Organizuje i podržava